In de babykamer kan een commode eigenlijk niet ontbreken. Je bergt er niet alleen spulletjes in op, je gebruikt het vooral om je baby op te verschonen. Wanneer je voor het eerst een kindje krijgt, is het misschien even uitzoeken wat je allemaal nodig hebt. Zwitsal geeft je daarom 4 handige tips voor het inrichten van de commode. Lees snel verder!

De commode inrichten met 4 handige tips 

Tip 1 | Zorg voor een zachte ondergrond 

Om je baby comfortabel te laten liggen op de commode kun je het beste een aankleedkussen met verwisselbare hoes gebruiken. Dit kussen is niet alleen handig in de babykamer, je kan het ook gebruiken op een andere plek in huis of meenemen op reis. 

Tip 2 | Houd alles wat je nodig hebt binnen handbereik

Tijdens het luier verschonen heb je aardig wat spullen nodig. Niet alleen een schone luier en billendoekjes, maar vergeet ook de zinkzalf niet. Hier kun je de billetjes na het verschonen mee insmeren, zodat de billetjes goed beschermd worden. Zorg er ook voor dat je een schone romper en schone kleertjes binnen handbereik hebt. Het kan zomaar gebeuren dat je baby plast tijdens het verschonen, dan is het wel zo veilig dat je niet weg hoeft te lopen om schone spulletjes te pakken. Extra ruimte nodig? Hang dan een plank of wandhaken boven de commode. 

Tip 3 | Bewaar alles in de commode op een vaste plek 

Je zal al snel merken dat je aardig wat spullen bewaart in de commode. Probeer daarom alles een vaste plek te geven, zodat je de spullen precies weet te vinden wanneer je deze nodig hebt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld handige commode mandjes gebruiken. 

Tip 4 | Zorg voor afleiding 

Baby’s gaan naarmate ze ouder worden steeds meer bewegen, ook op de commode. Daarom is het fijn om altijd iets in de buurt te hebben waarmee je je kindje kan afleiden tijdens het verschonen. Soms is een ongebruikte luier al genoeg, maar je kan ook een knuffeltje gebruiken of iets ophangen boven de commode, zoals een muziekmobiel.

Is je kindje al wat groter en wil hij of zij echt niet stil blijven liggen tijdens het verschonen? Lees dan ook het artikel ‘Help, mijn baby ligt niet stil tijdens het luier verschonen’ en ontdek wat je dan kan doen.