Baby’s vinden een badje vaak heerlijk. Het is een moment van ontspanning. Wat heb je allemaal nodig om je baby in bad te doen en hoe maak je het badje zo aangenaam mogelijk voor je baby?

Voordat je je baby in bad doet, is het handig om wat voorbereidingen te treffen en alvast schone kleertjes, een luier en een hydrofiele doek klaar te leggen. Na het badje heb je alles bij de hand en kun je je baby meteen afdrogen en warm aankleden. Verder heb je nodig:

  • Babybadje of tummytub
  • Badstandaard
  • Badthermometer
  • Emmer om het badje mee te vullen
  • Badcape
  • Hydrofiele washand om je baby mee te wassen
  • Zwitsal babyshampoo of babyzeep
  • Eventueel badspeeltjes als je baby al wat ouder is, eendjes of bootjes vallen vaak wel in de smaak

Voordeel van ’s avonds in bad

Je bepaalt natuurlijk zelf wat voor jou en je baby een geschikte baddertijd is. ’s Ochtends of juist liever ’s avonds. Een baby wordt vaak wel moe van een badje, daarom kan het handig zijn om je baby ’s avonds voor het slapengaan in bad te doen en de dag op die manier rustig af te sluiten. Nog even insmeren met  Zwitsal Slaap Zacht bodycrème met lavendel, een boekje voorlezen en dan lekker onder de wol.

Voor oudere baby’s is het vaak handiger om ze ’s avonds in bad te doen. Helemaal als je baby gaat kruipen of vast voedsel krijgt en zichzelf ondersmeert met tomaat of wortel.

Met je baby douchen

Je kunt je baby ook meenemen onder de douche. Dat kan prettig zijn voor de afwisseling en het scheelt je ook een hoop gesleep met badwater. Zo’n doucheritueel kun je het beste doen als je met z’n tweeën bent. De één gaat met de baby onder de douche, de ander pakt het kindje aan en droogt het af. Smeer je baby ook altijd in na het douchen, bijvoorbeeld met Zwitsal huidolie of met Zwitsal bodylotion. Zo blijft de babyhuid lekker zacht en ruikt ook nog eens lekker!

Tips voor een huilvrije badsessie

  • Hoewel kleintjes een badje vaak heerlijk vinden, zijn ze vaak minder gecharmeerd van water op hun hoofd of in hun oogjes. Omdat we weten dat de meeste kleintjes haren wassen niet zo fijn vinden, heeft Zwitsal een handige haarspoeler. De Zwitsal haarspoeler heeft een zachte siliconen gietrand dat goed aansluit op het hoofd van je kindje. Hierdoor kan de shampoo makkelijk uit de haartjes worden gespoeld zonder dat het in de oogjes van je kleintje komt.
  • Vooral hele jonge baby’s kunnen de ruimte in het bad nog wat spannend vinden. Het kan dan helpen om de voetjes van je baby tegen het voeteneinde van het bad te houden. Dat geeft je baby een beschermd gevoel. Zingen of tegen je baby praten kan ook helpen om je baby gerust te stellen. En bovendien is het nog gezellig ook!