Organiseer jij een babyshower voor je zwangere zus of vriendin? Wat leuk, een bijzonder moment om de aanstaande moeder eens goed in het zonnetje te zetten! Tijdens veel babyshowers worden spelletjes gedaan. Ook iets voor jullie? Bekijk dan hieronder snel wat de leukste spelletjes voor een babyshower zijn.

De 5 leukste spellen voor een babyshower

1. Raad de naam en de geboortedatum van de baby

Pak een groot vel papier en laat iedereen de verwachtte geboortedatum van de kleine en de babynaam op schrijven. Wie o wie blijkt er na de geboorte gelijk te hebben?

2. Wie is wie?

Stap terug in het verleden en laat iedereen een foto uit de eigen babytijd meenemen. Gooi alle foto’s op een hoop en wie de meeste baby’s van toen herkent, heeft gewonnen.

3. Babybingo 

Wist je dat er speciale babybingo bestaat? Op de bingokaart zijn de cijfers vervangen door symbolen die horen bij baby’s, zoals rompertjes en flesjes. Valse bingo? Ja ja, ook dan wordt er uiteraard een liedje gezongen.

4. Wat zit er in de luiertas?

Als je zelf al moeder bent, dan heb je het vast ervaren: er gaan aardig wat spullen mee in de luiertas. Doe voor deze babyshower allerlei spullen die je nodig hebt voor de baby (zoals onder andere een luier, billendoekjes, zinkzalf, speen, spuugdoekje, flesje, schone kleertjes en een hydrofiele luier) in een luiertas en laat iedereen om de beurt raden naar een voorwerp. Wie de meeste items heeft verzameld is de winnaar.

5. Proeven maar!

Soms wordt er tijdens een babyshower ook een spelletje gespeeld waarbij de moeder geblinddoekt een hapje babyvoeding uit een potje proeft en moet raden wat ze precies eet. Hilariteit gegarandeerd, maar niet alle zwangere vrouwen weten dit te waarderen. Bedenk daarom vooraf of je de moeder in spé hier een plezier mee doet. Zo niet, dan kun je de proef-wedstrijd natuurlijk altijd onder de gasten houden en dan zit de aanstaande mama in de jury. 

Wil je meer weten over het organiseren van een babyshower? Lees dan ook eens het artikel ‘Een babyshower organiseren: zo doe je dat’. Veel plezier op dit bijzondere feestje!