Een babynaam kiezen voor jullie kleintje: voor sommige ouders staat al voor de zwangerschap vast welke naam het kindje krijgt en andere aanstaande ouders komen er maar niet uit. Speciaal voor deze laatste groep ouders zette Zwitsal een aantal tips op een rijtje voor het kiezen van de babynaam. 

Welke babynaam past bij jou en je partner?

Allereerst kun je met je partner bespreken welke babynamen er bij jullie passen. Wat vinden jullie mooi en wat absoluut niet? Om hier wat meer inzicht in te krijgen, kun je bijvoorbeeld de gratis Zwitsal Babynamen App gebruiken. Met deze app, een soort Tinder voor babynamen, swipe je langs allerlei namen en zie je al snel op welke namen jullie een match hebben. 

Babynamen met een betekenis 

Jullie kunnen natuurlijk ook een babynaam kiezen met bepaalde betekenis. Wist je dat de naam Ravi bijvoorbeeld ‘zon’ betekent en dat de naam Sofia staat voor ‘wijsheid’? Misschien is er ook wel een betekenis die voor jullie veel waarde heeft en waar een mooie babynaam bij hoort. 

Is een zeldzame babynaam iets voor jullie?

Als ouder wil je misschien liever niet dat jullie kleintje een naam krijgt die jullie vrienden of kennissen ook voor hun kindje hebben gekozen. In dat geval kan een babynaam die weinig voorkomt een optie voor jullie zijn. Zo weet je ook meteen vrijwel zeker dat jouw kindje niet met een naamgenootje in de klas komt te zitten. 

Een Engelse babynaam

En wil je iets anders dan een standaard Nederlandse babynaam? Misschien is een Engelse babynaam dan iets voor jullie. Wat dacht je van de korte maar krachtige namen Jack, Mick, Tess of Lisa? Je hoort ze vaker in Nederland, maar ze hebben wel degelijk Engelse roots. 

Denk aan later!

Er zijn ook babynamen die heel schattig klinken en goed bij een baby passen, maar die je misschien minder geschikt vindt wanneer jouw kindje later volwassen is. Ook hier kun je natuurlijk nu al rekening mee houden. 

Een goede babynaam kiezen: het kan een hele klus zijn! Neem er lekker de tijd voor en je zult zien dat je op een dag ineens tegen de perfecte babynaam aanloopt.