Wie dacht dat het vlechten van kinderharen alleen door moeders wordt gedaan, heeft het mis! Want wist je dat ook de papa’s de mooiste creaties kunnen maken? Mocht de vader van jouw dochter nog wat inspiratie kunnen gebruiken, laat hem dan snel onze tips over haarvlechten lezen.

5 tips voor haarvlechten, speciaal voor papa's

#1. Ga op zoek naar leuke ideeën om de haren te vlechten 

Haarvlechten kun je op meerdere manieren. Een invlecht, een visgraat vlecht, waterval vlecht, of een schuine vlecht zijn zomaar wat voorbeelden van vlechten die vaak in kinderharen worden gemaakt. Weet je niet welke vlecht je gaat maken of hoe het precies moet? Op Pinterest vind je veel verschillende vlechten die je ook gemakkelijk zelf namaakt.

#2. Verzamel wat je nodig hebt voor haarvlechten

Als je voor de eerste keer gaat vlechten, kun je het gevoel hebben dat je handen tekort komt. Zorg er daarom voor dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt, zoals een borstel, kam, haarelastiekjes en eventueel (schuif)speldjes. Een goed begin is het halve werk!

#3. Vlecht met vochtig haar

Sommige ouders vinden het fijn om te vlechten met vochtig haar. Maak er dan meteen een gezellige badkamer-sessie van. Was eerst de haartjes met Zwitsal Anti-klit Shampoo voor girls, wrijf de haren zachtjes droog met een handdoek, kam het haar goed door en vlechten maar! Geen tijd om de haren te wassen? Gebruik dan een plantenspuit om de haartjes nat te maken.

#4. Wees geduldig

Kinderen kunnen soms wat ongeduldig zijn en hebben niet altijd zin om lang stil te zitten. Probeer je kindje in dat geval af te leiden met bijvoorbeeld grapjes of trek samen gekke bekken in de spiegel.

#5. Oefening baart kunst

Misschien lijkt haarvlechten in het begin heel lastig, je zal zien dat je er na een paar keer oefenen steeds meer handigheid in krijgt. Voor je het weet wil je kindje alleen nog maar dat papa de haartjes doet. Geniet van deze mooie momentjes met elkaar!