Weer een nieuwe mijlpaal: je kleintje zit bij jullie aan tafel in de kinderstoel. Wat gezellig! En vooral ook heel handig als je baby al de eerste hapjes eet. Maar wanneer mag je je baby in een kinderstoel laten zitten en waar moet je dan op letten? Zwitsal zocht het voor je uit en geeft je meteen wat tips.

Wanneer mag je een baby in een kinderstoel laten zitten?

Als je kleintje zelfstandig kan gaan zitten, mag je baby in een kinderstoel. De meeste baby’s gaan zitten wanneer zij tussen de zes en negen maanden oud zijn. Deze leeftijd verschilt echter per kindje, maak je vooral niet druk als jouw kleintje iets later gaat zitten. Iedere baby ontwikkelt zich immers in een eigen tempo. 

Je baby in de kinderstoel: 4 tips

En dan is het zover: je kleintje kan zitten! Deze tips kunnen je helpen bij het aankopen en gebruiken van een kinderstoel.

Tip 1: welke kinderstoel kies je?

Kinderstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wil je een stoel met een eetblad, een stoel die je aan tafel kunt schuiven, een meegroeistoel of juist een stoel die je kan inklappen? Wat voor model je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat je een veilige stoel kiest die voldoende ondersteuning biedt aan je zittende kleintje.

Tip 2: laat je kindje wennen aan de kinderstoel

Voor je baby is het zitten in een kinderstoel helemaal nieuw. Laat je kindje daarom eerst even wennen. Bouw het rustig op en begin met een paar minuten, dit is het beste voor het ruggetje van jouw baby.

Tip 3: houd je kleintje goed in de gaten

Ook al is je kindje nog klein, houd je baby altijd goed in de gaten in de kinderstoel. Je kleintje wordt steeds beweeglijker en zal op een dag waarschijnlijk proberen om uit de kinderstoel te klimmen. Je schrikt je misschien een ongeluk als je uk ineens gaat staan in de stoel of op de tafel kruipt. Een tuigje kan er dan voor zorgen dat je kindje blijft zitten.

Tip 4: veiligheid voorop!

Misschien een schot voor open doel, maar wel heel belangrijk: zet de kinderstoel op een veilige plek. Zet de stoel niet te dicht bij een muur of een tafelpoot. Je kindje zou zich dan met de voetjes kunnen afzetten waardoor de kinderstoel kan omvallen. Zorg er ook voor dat er geen gevaarlijke voorwerpen op grijpafstand liggen.

En na het eten is het tijd om de handjes en het gezichtje schoon te maken! Gebruik hiervoor Zwitsal Kids Snoetenpoetsers of laat je kleintje de handjes wassen met het Zwitsal Crème Zeep Pompje. Zo is jouw kindje heel snel weer lekker fris!