Luiers: je kunt niet zonder als je een baby hebt! Zeker wanneer het luier verschonen nieuw voor je is, kun je er wat vragen over hebben. Zwitsal zette de vijf meest voorkomende vragen over luiers voor je op een rijtje en geeft er antwoord op.

Vraag 1: wat is luieruitslag?

Luieruitslag is een onschuldige, maar pijnlijke aandoening aan de billetjes van je baby. Het is een combinatie van de stoffen die in de urine en ontlasting zitten en de wrijving van de luier tegen de babybillen. Heeft jouw kleintje rode billetjes? Verschoon de luier dan regelmatig en smeer de billetjes tijdens elke verschoonbeurt in met Zwitsal Zinkzalf.

Vraag 2: hoeveel luiers heb je per dag nodig?

Baby’s hebben ongeveer zes tot acht keer per dag een schone luier nodig. Wanneer je kleintje een volle luier heeft, zal je merken dat je kindje onrustiger wordt of gaat huilen. Krijgt je baby tandjes en heeft je kindje daardoor spuitluiers? Houd er dan rekening mee dat je wat meer luiers nodig hebt. Het hoort er allemaal bij!

Vraag 3: welke maat luiers heb je nodig?

Luiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De maten zijn gebaseerd op het gewicht van jouw baby. Als je kindje de juiste maat luier draagt, helpen de randjes in de liezen om doorlekken te voorkomen en zorgen de sluitstrips voor een comfortabele sluiting van de luier bij het buikje. Om te weten welke maat luier het beste aansluit om de billen en het buikje van jouw kleintje, kun je de maten die bij het gewicht van jouw baby passen het beste even uitproberen. Elk kindje is weer anders, dus ook luiers zullen bij iedere baby verschillend zitten.

Vraag 4: wat zijn hydrofiele luiers?

Ook hydrofiele luiers heb je nodig voor de verzorging van jouw kleintje. Dit zijn katoenen, vierkante doeken die veel vocht opnemen. Vroeger werden deze doeken als luier gebruikt, nu zijn ze vooral handig om je baby na het badje mee af te drogen. Ook kun je ze gebruiken als ondergrond in het bedje of de kinderwagen en geven ze je wat privacy tijdens jullie borstvoeding-momentje.

Vraag 5: wat gaat er mee in de luiertas?

Ga je met je kleintje naar buiten? Neem dan ook de luiertas mee! Hierin zitten alle producten die je onderweg nodig kunt hebben voor de verzorging van je baby. De volledige inhoud van de luiertas kun je hier bekijken.

Zo, ben je weer helemaal op de hoogte over alles wat met luiers te maken heeft. Welkom in luier-land!