Handjes wassen met je kleintje, een dagelijks ritueel.

Dat de handjes van jouw kleintje in no time vies zijn, zal zeer herkenbaar zijn. Het is dan ook belangrijk dat je kindje regelmatig zijn handen wast. Hierdoor help je verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen. Vooral bij kleintjes die vaak hun vingers in de mond steken en graag met hun handjes eten is dit belangrijk. Probeer van jongs af aan de handen van je kindje te wassen.

Zo leert hij dat het er gewoon bij hoort. Dus handjes wassen voor het eten, na het toiletgebruik, na het (buiten)spelen, na het niezen, snuiten of hoesten en natuurlijk ook wanneer ze vies zijn.

Voor veel kindjes is handen wassen geen favoriete bezigheid, maar hoe maak je het handen wassen zo leuk mogelijk? Wij hebben een aantal tips voor je:

· Neem de tijd om je kindje voor te doen hoe hij zijn handjes goed schoon krijgt. Maak er een samen een gezellig moment van, zo onthoudt jouw kleintje het nog beter.

· Gebruik handzeep in een pompje. Bijvoorbeeld de milde handzeep van Zwitsal Beestenboel met een vrolijke afbeelding van Kat Kasper. Wedden dat je kleintje hier graag zijn handjes mee wast?

· Plaats een handig opstapje bij de wasbak. Hierdoor kan je kindje makkelijker bij de kraan en voorkom je een grote kliederboel.