Hoera, je bent in verwachting! Er groeit een kindje in je buik, wat een bijzondere ervaring zal dat zijn. Misschien heb je de eerste echo al gehad en weet je wanneer je kleintje ongeveer geboren wordt? Je gaat hoe dan ook een speciale tijd tegemoet en je kunt vast niet wachten om het grote nieuws te delen met de buitenwereld. Hoe je dit het beste kan doen? Zwitsal heeft wat leuke manieren voor je verzameld om je zwangerschap bekend te maken. Lees snel verder!

Wanneer maak je je zwangerschap bekend?

Maar laten we bij het begin beginnen, want wanneer maak je je zwangerschap bekend? Veel aanstaande moeders doen dit rond de 12e week van hun zwangerschap. Het eerste trimester is voorbij en de verloskundige heeft kunnen beoordelen of alles tot nu toe goed gaat met het kindje. Ouders en goede vriendinnen mogen het nieuws vaak al eerder weten. Er is echter geen goed of fout moment. Vertel dat je zwanger bent wanneer jij je er prettig bij voelt.

Je zwangerschap aankondigen doe je zo

1. Vertel het met een foto

Maak een foto van bijvoorbeeld je handen op je buik of van de foto die je na de eerste echo hebt gekregen. Lijst de foto in en geef dit mooi ingepakt aan de gelukkige ontvanger. Dit lijstje krijgt vast en zeker een mooi plekje.

2. Gebruik ballonnen

Verwacht je visite? Niets leuker om het huis te versieren met blauwe en roze ballonnen. Grote kans dat het kwartje snel valt bij je bezoek.

3. Geef babysokjes cadeau

Wil je je ouders het nieuws vertellen? Pak babysokjes in geef het cadeau. Wat een verrassing voor de aanstaande opa en oma!

4. Maak een filmpje

Je kunt ook een mooi filmpje maken waarin je vertelt dat je zwanger bent. Extra leuk: bewaar het filmpje, zodat je het later nog eens terug kan kijken.

5. Zet je andere kindje in

Heb je al een kleintje thuis? Laat hem of haar dan een shirtje of romper dragen met het grote nieuws erop. Vraag bijvoorbeeld oma om je kindje te verschonen: tada!

Veel plezier met het bekendmaken van je zwangerschap! Mocht je later nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor het bekend maken van het geslacht van je baby, lees dan zeker ook ons artikel ‘3 manieren om het geslacht van je baby bekend te maken’.

Zwitsal Newsletter Signup (1).tiff

Zwitsal Kleintjes Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de meegroei nieuwsbrief van Zwitsal en ontvang regelmatig Tips en Aanbiedingen die passen bij de leeftijd van je kleintje.

Schrijf je in