De eerste weken samen met je pasgeboren baby zijn bijzonder. Je doet veel nieuwe ervaringen op en je zult aardig wat speciale momenten met je kleintje gaan delen. Heb jij deze unieke momenten al meegemaakt?

Het eerste badje

Het eerste badje is voor veel ouders een speciale gebeurtenis en tegelijkertijd ook spannend: het baby’tje is nog zo klein! Gelukkig krijg je in de eerste week wat hulp van de kraamverzorgster en wordt het badderen steeds meer een intiem moment van jullie samen.

De eerste luiers verschonen

Voor veel ouders niet het leukste klusje: het verschonen van de luier. Oefening baart kunst en je zult zien dat het je steeds makkelijker afgaat. En ja, die spuitluiers of babytjes die spontaan gaan plassen als je aan het verschonen bent, horen er ook bij!

Samen met je kindje naar buiten

Nog een mooie mijlpaal: voor het eerst samen met je kleintje naar buiten! Luiertas mee als je wat verder van huis gaat en genieten van elkaar en de frisse buitenlucht. Grote kans dat je kindje tijdens het wandelen lekker in slaap valt. Heb je een draagdoek of een draagzak? Ook deze items kun je heel goed gebruiken om samen mee naar buiten te gaan.

Het eerste lachje van je baby

Baby’s gaan bewust glimlachen vanaf het moment dat zij ongeveer 4 weken oud zijn. Heb jij het eerste lachje van je kindje al gezien? Camera bij de hand, want dit is een mooi moment om vast te leggen!

De eerste keer doorslapen

Veel ouders krijgen enkele weken na de geboorte de vraag of hun kleintje al doorslaapt. Geen paniek wanneer dit bij jullie nog niet het geval is. Elk kindje ontwikkelt zich in een eigen tempo en slaapt de nacht door wanneer hij of zij daar klaar voor is. En is het dan eenmaal zover, dan voelt het voor jou waarschijnlijk echt als een cadeautje!

Je baby een massage geven

Al vanaf de geboorte kun je jouw kleintje masseren. Je zult zien dat een babymassage jouw kindje laat ontspannen en daarnaast heeft het ook nog eens een positieve invloed op de lichaamsgroei, de spijsverterting en de ontwikkeling van de hersenen. Maar vergeet vooral niet te genieten van het momentje samen.