Zijn jullie er al uit wat de babynaam voor jullie kleintje wordt of kunnen jullie nog wel wat inspiratie gebruiken? Of je nu op zoek bent naar een korte of een lange babynaam, een moderne babynaam of juist niet: het is altijd leuk om wat ideeën op te doen over de toekomstige naam van je kleintje. Lees hieronder snel wat de laatste trends op het gebied van babynamen zijn, misschien staat jullie babynaam er zomaar tussen!

5 babynamen trends van dit moment

Trend 1 | korte babynaam

Helemaal van nu: de korte babynaam. Als je de top 10 jongensnamen en de top 10 meisjesnamen bekijkt, zie je eigenlijk alleen maar korte namen. Noah, Daan en Lucas zijn voor jongetjes populair en bij meisjes staan Emma, Mila en Sophie in de top 3.

Trend 2 | internationale babynaam

Ook internationale babynamen kom je nog steeds veel tegen. Niet alleen doen de Franse babynamen het goed (denk aan Olivier en Julie), ook hoor je vaak Amerikaanse babynamen (Lauren en Jax) en Duitse babynamen (Lise en Sef).

Trend 3 | Nederlandse babynaam

Wat vind je van een Nederlandse babynaam? Fien en Anne zijn populaire namen voor meisjes en de namen Hugo en Guus worden vaak voor jongens gekozen.

Trend 4 | dubbele voornaam als babynaam

Bij meisjes is de dubbele voornaam in opkomst, zoals Mae-Lynn of Anne-Fleur. Samengestelde namen voor jongetjes komen iets minder vaak voor.

Trend 5 | unisex babynaam

De unisex babynaam kan natuurlijk niet achterblijven in dit overzicht. Wat dacht je van de namen Billy, Bobby, Kees of Sammy? Leuk voor jongens én meisjes!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook ‘De meisjes babynamen top 100’ of ‘De jongens babynamen top 100’. Veel plezier met het uitkiezen van jullie naam!