Spannend! Een voornaam uitkiezen voor je baby. Dat kan een fikse klus zijn. Zwitsal geeft je daarom een paar tips om je op weg te helpen. Ook vind je hier de meest populaire babynamen.

Hoe kies je een babynaam?

Er zijn verschillende afwegingen die je maakt bij het kiezen van een naam. Allereerst is het belangrijk dat jij en je partner de naam mooi vinden en dat jullie er een goed gevoel bij hebben. Ook kan het zijn dat je liever een naam kiest die je niet al te vaak hoort. Wanneer je al drie keer een Sophie in de vriendengroep hebt, is het misschien aantrekkelijker om een andere meisjesnaam te verzinnen die je ook mooi vindt.

Neem de tijd

Probeer op tijd te beginnen met het bedenken van een babynaam. Op die manier hebben jij en je partner alle tijd om aan een naam te wennen. Ben je na een paar maanden nog steeds verliefd op de babynaam die jullie hebben uitgekozen? Dan weet je dat je een goede keus hebt gemaakt. Niet meer twijfelen, dit is hem!

Namenlijstjes

Voordat jullie alle (populaire) namenlijsten gaan doorspitten, kan het handig zijn om samen te bepalen wat voor soort naam jullie aanspreekt. Een korte, stoere naam of liever een aparte en originele naam? Oer-Hollands of juist een Engelse naam? Nog geen idee wat je zou willen? Pak dan de lijsten erbij en begin met afstrepen. Soms kom je makkelijker tot het gewenste resultaat als je weet wat je niet wilt.

De Zwitsal Babynamen app

Komen jullie er niet uit? En zijn jullie op zoek naar wat leuke inspiratie? We hebben nu iets heel leuks bedacht om samen de zoektocht naar die perfecte babynaam aan te gaan. Download onze Zwitsal Babynamen app , en swipe samen totdat jullie de perfecte babynaam vinden. Jullie kunnen zelfs de namen toevoegen die jullie al uit boekjes of van websites hebben gehaald. Lees meer over onze Zwitsal Babynamen app.