De huid van je baby is kwetsbaarder dan je eigen huid. Daarom is het belangrijk om de babyhuid goed te verzorgen. Helemaal wanneer je baby last heeft van luieruitslag. Zinkzalf kan uitkomst bieden en helpt rode billen te voorkomen en te herstellen. Bovendien kun je de zalf voor meerdere doeleinden gebruiken, ook voor jezelf. Vijf wetenswaardigheden over zinkzalf.

1. Zinkzalf, de ingrediënten

Zwitsal zinkzalf is parfumvrij en bevat onder meer zink, panthenol en een druppel calendula. Deze drie ingrediënten helpen de babyhuid te beschermen en zorgen voor directe verlichting bij rode billetjes. Panthenol helpt de huid herstellen en zorgt voor het versterken van de huidbarrière, zinkoxide reguleert de pH-waarde en de calendula ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en staat bekend om de verzachtende werking.

2. Zinkzalf, hoe werkt het?

Sommige stoffen in de ontlasting van je baby irriteren de billetjes. Zwitsal zinkzalf zorgt voor een beschermend laagje op de huid. Op die manier verklein je de kans dat die irriterende stoffen uit de urine en ontlasting in aanraking komen met de billetjes. Voor het geval de billetjes van je baby al beschadigd zijn, dan helpt de panthenol (in combinatie met de calendula) de huid te herstellen.

3. Zinkzalf, hoe gebruik je het?

Na het schoonmaken smeer je de billetjes van je baby in met een dun laagje zinkzalf. Dat helpt luieruitslag te voorkomen en een beschadigde huid te herstellen. Gebruik het als je baby snel last heeft van rode billetjes of van luieruitslag. Het insmeren hoeft echt niet iedere verschoonbeurt en het is geen ramp als je het een keer vergeet, maar het is wel goed om het regelmatig te doen.

4. Zinkzalf in combinatie met andere producten

Om het effect van de zinkzalf te vergroten, is het handig om bij het verschonen van je baby ook de Zwitsal billendoekjes te gebruiken. Deze doekjes bevatten namelijk ook zinkzalfbestanddelen. Extra effectief!

5. Zinkzalf, ook voor jou!

Zinkzalf helpt bij een ruwe, schrale en geprikkelde huid. Het helpt niet alleen om de huid van je baby zacht en soepel houden, maar is ook effectief bij volwassenen. En als je toch al een tube in huis hebt, kun je net zo goed een beetje zinkzalf voor jezelf gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van ruwe handen of droge ellebogen. Dan voelt jouw huid straks ook weer heerlijk zacht!