Je baby in bad doen is vaak een mooi en intiem moment voor jullie samen. Maar wist je dat de kwetsbare babyhuid tijdens en na het wassen extra verzorging nodig heeft om een droog huidje te voorkomen?

Zo ontstaat de droge huid van de baby

De babyhuid is volop in ontwikkeling en een stuk dunner dan de huid van een volwassene. Hierdoor verliest de babyhuid vijf keer zoveel vocht als een volwassen huid. Misschien verwacht je het niet, maar juist tijdens het badje vindt er veel vochtverlies plaats. Tijdens het wassen wordt de huid wel gehydrateerd, maar belangrijke vochtbeschermende bestanddelen, zoals lipiden, kunnen oplossen. Daarnaast kan de huid na het wassen verzwakt zijn, waardoor het huidje sneller vocht verliest.

De droge babyhuid verzorgen tijdens en na het badje

Omdat de kwetsbare babyhuid tijdens en na het badje dus veel vocht verliest, is het belangrijk om de babyhuid goed te verzorgen. Tijdens het wassen van je baby kun je bijvoorbeeld kiezen voor Zwitsal Zeepvrije Wasgel of voor Zwitsal Badolie. De Zwitsal Zeepvrij producten wassen het huidje op een milde wijze en hydrateren het huidje. Zwitsal Badolie brengt een extra beschermend laagje aan op de huid. Het helpt de huid knuffelzacht te houden en voorkomt dat deze uitdroogt. Na het badje kun je je kleintje insmeren met Zwitsal Huidolie of Zwitsal Zachte Crème.

Zo wordt het vochtverlies geminimaliseerd, voelt het huidje zacht aan en ruikt het heerlijk! Pasgeboren baby’s hoef je overigens niet iedere dag in bad te doen, meestal is drie tot vier keer per week genoeg. Je baby wassen met een washandje volstaat dan op de dagen dat je kindje niet in bad gaat.