Informatie Zwitsal Zonnespray SPF50+

Informatie

 

Zwitsal, het nummer één babymerk van Nederland, ontwikkelt al 90 jaar vertrouwde en veilige verzorgingsproducten voor het kwetsbare huidje van je kleintje.

De Consumentenbond heeft onlangs hun kinderzonnebrandtest uit 2020 nogmaals gepubliceerd waarin de Consumentenbond stelde dat de SPF van Zwitsal SPF50+ Zonnespray onvoldoende zou zijn. Deze SPF-waarde komt niet overeen met onze onafhankelijke onderzoeksresultaten.

Aanvullend vermeldt de Consumentenbond in dit artikel het resultaat van een nieuwe meting naar Zwitsal Zonnecreme SPF50+ 0% parfum. De Consumentenbond concludeert dat de SPF van dit product in orde is, maar dat deze onvoldoende UVA-bescherming zou bieden. Ook deze UVA-waarde komt niet overeen met onze onafhankelijke onderzoeksresultaten.

Wij kunnen ons niet vinden in conclusie van de Consumentenbond dat de geteste Zwitsal zonnebrandproducten niet voldoende bescherming zouden bieden. De door de Consumentenbond gevonden waarden verschillen minimaal van de vereiste waarden waar onze producten aan voldoen. Het vaststellen van de SPF en UVA in een test is bovendien zeer gevoelig voor variatie. Zwitsal staat voor de werking en bescherming van Zwitsal SPF50+ Zonnespray, Zwitsal SPF50+ 0% parfum Zonnespray en alle andere Zwitsal zonnebrandproducten. Al onze producten worden zeer zorgvuldig en uitgebreid getest door een gekwalificeerd en onafhankelijk extern laboratorium.

Zonbescherming grafiek

Zwitsal staat voor de werking en bescherming van Zwitsal SPF50+ Zonnespray en alle Zwitsal zonnebrandproducten.

Wil je meer weten over de bescherming en werking van zonnebrand? Bekijk hieronder veel gestelde vragen of lees meer op onze website en de website van de Huidfonds:

·       https://huidfonds.nl/invloeden-op-de-huid-zonlicht-en-je-huid/

·       https://www.zwitsal.nl/inspiratie/baby/zonnebrand-baby.html

·       https://www.zwitsal.nl/products/voor-het-huidje/om-te-beschermen.html

Voor vragen neem gerust contact op via 0800-2500052 of via https://www.zwitsal.nl

Zwitsal Kids Zonnespray SPF50+ 200 ML,
  • Jazeker. Zwitsal heeft volledig vertrouwen in de werking en bescherming al haar producten, zowel als het gaat om UVB als UVA straling. De producten worden uitvoerig getest, mede door externe onafhankelijke gecertificeerde laboratoria.

   De Consumentenbond is op de hoogte van onze eigen onafhankelijke resultaten waaruit blijkt dat Zwitsal SPF50+ Zonnespray en Zonnecreme SPF50+ 0% parfum voldoende beschermen tegen zowel UVA als UVB straling. Wij zullen nooit concessies doen als het gaat om de veiligheid van onze producten en zullen alleen producten aanbieden die wetenschappelijk bewezen veilig zijn voor jou en je kleintje. Goed gebruik van producten blijft van groot belang, smeer daarom je kindje altijd regelmatig en royaal in voordat hij/zij naar buiten gaat, ook bij bewolking.

  • Je kunt onze zonnebrandproducten veilig blijven gebruiken voor jezelf en je kleintje en erop vertrouwen dat Zwitsal alle bescherming biedt, waar je altijd op mag rekenen. Geniet van ’t zonnetje!

  • SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft de mate aan waarmee UV-filters in zonnebrandproducten UVB-straling tegenhouden en op die manier de huid beschermt.

   Voor meer detailinformatie over de werking van SPF verwijzen wij graag naar: https://www.ncv-cosmetica.nl/well-being/verstandig-zonnen/anti-zonnebrandmiddel/

  • Geen enkele zonnebrandcrème biedt volledige bescherming. Des te hoger de SPF, des te meer bescherming het product geeft tegen schadelijke straling. Daarbij is het erg belangrijk om je kindje altijd regelmatig en royaal in te smeren, ook bij bewolking. Smeer om de 2 uur, en extra na het zwemmen en afdrogen om het huidje goed te beschermen en houd baby’s en kinderen uit de directe zon.

   Bescherm extra met kleding en een zonnehoedje. Er is ook speciale UV-kleding te koop voor extra bescherming. Het beste is om je kleintje uit de zon te houden en zeker wanneer de zon op z’n sterkst is tussen 12u en 15u. 

  • Zonnestralen bereiken ons also UV-B en UV-A straling. De UV-B straling zorgt voor de meer oppervlakkige bruining en ook verbranding van de huid bij te veel en/of langdurige blootstelling. UV-A straling dringt de huid dieper in en kan schadelijk zijn om de langdurige termijn. Daarom is het van groot belang dat een anti-zonnebrand product beschermt tegen zowel UV-B als UV-A straling. Meer informatie over verstandig zonnen is te vinden op deze website: Nederlandse Cosmetica Vereniging :: Verstandig zonnen (ncv-cosmetica.nl)

   Uiteraard bieden alle Zwitsal producten de bescherming zoals aangemerkt op de verpakking, ook tegen UV-A  straling. Houdt er wel rekening mee dat geen enkele zonnebrandcrème volledige bescherming biedt. Des te hoger de SPF, des te meer bescherming het product geeft tegen schadelijke straling. Daarbij is het erg belangrijk om je kindje altijd regelmatig en royaal in te smeren, ook bij bewolking. Smeer om de 2 uur, en extra na het zwemmen en afdrogen om het huidje goed te beschermen en houd baby’s en kinderen uit de directe zon.

   Bescherm extra met kleding en een zonnehoedje. Er is ook speciale UV-kleding te koop voor extra bescherming. Het beste is om je kleintje uit de zon te houden en zeker wanneer de zon op z’n sterkst is tussen 12u en 15u. 

  We begrijpen het gerust als je nog vragen hebt. Neem dan contact op via https://www.zwitsal.nl/contact-us.html