Ssst… lekker slapen Concertreeks

Zes slaapliedjes uit de hele wereld

Op naar dromenland met Zwitsal en het Concertgebouworkest 

Om je kleintje in slaap te krijgen moet je soms een hele trukendoos opentrekken. Zwitsal begrijpt dat en schiet te hulp. Met slaapliedjes! Want door samen met je kindje naar muziek te luisteren creëer je kleine geluksmomentjes en zijn die oogjes zó gesloten!

De zes muziekstukken uit de ‘Ssst… lekker slapen Concertreeks’ komen uit de hele wereld en zijn uitgevoerd door musici van het Concertgebouworkest: één van de beste orkesten ter wereld. Een unieke samenwerking waar we erg trots op zijn!

Klassieke muziek heeft vaak een rustgevende werking op je kindje. En soms lijkt een slaapliedje inderdaad wonderbaarlijk goed te werken. Het ritme en de melodie helpen je kindje om ontspannen in slaap te vallen. Ook heeft luisteren naar klassieke muziek een gunstig effect op het stressniveau voor jou als ouder, en dat voelt je kleintje haarfijn aan!

Wil je ook klassieke muziek in het bedtijdritueel van jouw kindje opnemen? Kijk en luister naar alle liedjes via deze pagina, YouTube, Spotify of Google Assistant. Vraag je Google Home of Google Assistant app: “Hey Google, praat met Zwitsal”.

Ssst… lekker slapen!

Maantje tuurt (Nederland) door Sanne Hunfeld

Maantje tuurt, maantje gluurt... tot alle oogjes toe zijn. En dat is zó gebeurd met Sanne Hunfeld en haar viool. Slaap zacht!

Wiegenlied (Duitsland) door Gregor Horsch

Cellist Gregor Horsch wiegde met dit beroemde liedje van Brahms z’n eigen kleintjes in slaap. En nu die van jou! Träum süß!

Le vieux châlet (Zwitserland) door Julie Moulin

In Zwitserland vallen kindjes in slaap met een lied over een oud chaletje. Hier nu ook, wedden? Luister maar naar fluitiste Julie Moulin. Dors bien!

Nana door Mirelys Morgan Verdecia (Spanje)

Met de betoverende klanken van haar viool neemt Mirelys Morgan Verdecia doezelende kleintjes mee naar Spanje. Buenas noches!

Bayu, bayushki, bayu (Rusland) door Olivier Patey

Slaap kindje slaap in het Russisch! Volgens klarinettist Olivier Patey blijven kinderliedjes je altijd bij. Cпи спокойно!

Drume negrita (Cuba) door Mirelys Morgan Verdecia

Soezelen onder de Cubaanse maan met dit mooie slaapliedje, gespeeld door violiste Mirelys Morgan Verdecia. Felices sueños!

Ook tijdens je zwangerschap kun je je baby laten luisteren naar slaapliedjes. Zij herkennen de muziek na hun geboorte. Lees er meer over in ons artikel baby muziekSchrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nog meer Zwitsal nieuws.