Kijk je er ook zo naar uit, de eerste momenten met je baby in de zon? Niets fijner dan lekker met je kleintje naar buiten te gaan! In de kinderwagen ligt je kindje meestal lekker beschut, maar zodra je je kleintje uit de kinderwagen haalt, wordt je baby blootgesteld aan zonlicht. De babyhuid is teer en kwetsbaar en daarom is het belangrijk om deze goed te beschermen.

In dit artikel vertellen we je graag hoe vaak je je baby met zonnebrand insmeert, wanneer je dit het beste kunt doen en hoe je de babyhuid verzorgt na het zonnetje. Lees snel verder!

Wanneer moet je je baby insmeren met zonnebrand?

Het is natuurlijk het allerbeste om je baby helemaal uit de zon te houden, maar daar ontkom je niet altijd aan. Ook tijdens een fietstochtje of bij lichte bewolking vangt de babyhuid al zonnestralen op. Smeer je baby dus altijd goed in, het liefst een half uur voordat jullie naar buiten gaan. Zo kan de crème goed intrekken. Gebruik minimaal factor 30, deze factor biedt voldoende bescherming. Zet je kindje ook altijd een zonnehoedje of petje op. Hiermee bescherm je het gezichtje, nekje en hoofdje van je baby.

Hoe vaak moet je je baby met zonnebrand insmeren?

Om het tere babyhuidje goed te beschermen, kun je deze beste minimaal iedere 2 uur insmeren. Wees royaal met zonnebrand en gebruik bijvoorbeeld Zwitsal zonnecrème met SPF 30 of SPF 50+. Deze crème trekt snel in, plakt niet en heeft de heerlijke Zwitsal geur. Gebruik je liever een zonnebrand zonder parfum? Probeer dan eens de Zwitsal zonnecrème SPF50+ 0% parfum.

Wat kan je het beste doen na het zonnetje?

Wanneer je baby weer uit de zon is, is het belangrijk dat je het huidje insmeert met aftersun. Hiervoor kan je de Zwitsal na ’t zonnetje aftersun gebruiken. Deze crème met aloë vera verkoelt en verzorgt het huidje en versterkt de natuurlijke bescherming van de huid.

Wil je meer weten over het beschermen van je baby in de zon? Lees dan onze vijf tips in het artikel ‘Zo bescherm je je baby in de zon’. Veel plezier samen!